Bezienswaardigheden Bangkok

Weinig steden in de wereld hebben meer bezienswaardigheden dan Bangkok. Vooral voor de liefhebbers van tempels en paleizen is er ontzettend veel te zien. We hebben de mooiste bezienswaardigheden Bangkok hier onder voor je verzameld.

Leukste bezienswaardigheden Bangkok

Wat Phra Kaew & Grand Palace
Dit zijn in onze ogen de mooiste bezienswaardigheden Bangkok. Het zijn twee aparte gebouwen maar liggen op hetzelfde complex. De Wat Phra Kaew (de tempel van de Smaradgen Boeddha) is een indrukwekkend gebouw, het vele goud zorgt dat je er ook niet zo makkelijk over heen kijkt. Binnen in de tempel ligt het smaragden beeldje van Boeddha, een van de belangrijkste beelden in het boeddhistische geloof. Enkele meters verder ligt het Grand Palace, het Koninklijk Paleis van Thailand. In dit prachtige paleis kun je onder meer de ruimte zien waar de koninklijke familieleden van Thailand worden opgebaard. Het paleis diende lange tijd ook als verblijfplaats van de koning maar het wordt tegenwoordig vooral voor ceremoniƫle gelegenheden gebruikt. Op het complex liggen verder ook een aantal musea die wel de moeite waard zijn als je niet een te strak schema hebt.

Sanam Luang
Sanam Luang is een groot plein midden in het centrum van Bangkok. Het plein dient als de dam van Thailand; de meeste officiƫle feestdagen worden hier gevierd. De rest van het jaar zijn de activiteiten hier beperkt tot een markt waar je onder meer hapjes, dranken en geneeskrachtige kruiden kunt kopen. Gewoon even bijkomen en wat relaxen is hier ook goed mogelijk.

Wat Pho
Ten zuiden van de Wat Phra Kaew ligt de Wat Pho. Dit is de oudste tempel in Bangkok en bovendien ook een van de mooiste. Binnen de tempel vindt je en enorm verguld beeld van een liggende Boeddha. Dit beeld is maar liefst 46 meter lang en 15 meter hoog, gegoten in goud. Je bent sowieso al even zoet om dit goed in je op te nemen maar ook de tempel hal zelf is bijzonder mooi. Naast de tempel staat de Wat Pho massage school, de beste locatie in Bangkok om een traditionele massage te krijgen.

Overige tempels
Er zijn nog zoveel andere prachtige tempels in Bangkok dat we nog wel pagina’s vol kunnen schrijven. De Wat Arun, Wat Ratchapradit en Wat Suhat zijn een paar van de mooiste. Zorg dat je bij alle tempels die je bezoekt je niet al te bloot rondloopt en respect hebt voor de lokale cultuur.

Het nationaal museum
Het nationaal museum in Bangkok is een van de grootste musea in Zuidoost Azie. Hier kan je alles leren over de interessante Thaise geschiedenis en cultuur. Zo zie je een paar mooie voorwerpen die stammen uit de Thaise gouden tijd maar ook de Boeddha beelden zijn uiteraard aanwezig.

Lumpini park
Als je even uit de hectiek van het stadsleven van Bangkok wilt ontsnappen is het Lumpini park een aanrader. Een prachtig park waar je kunt genieten van de zon terwijl je de Thai hun lokale sporten kunt zien uitoefenen.