Eten Bangkok

Thais eten is, terecht, wereldwijd geliefd en is echt een onderdeel van de Thaise cultuur. In Bangkok hoef je nooit lang te zoeken om lekker te kunnen eten. Naast de vele restaurants die je in Bangkok vindt zijn het vooral de kraampjes die op elke straat staan die Bangkok zo uniek maakt. Deze kraampjes verkopen onder andere vers fruit, Pad Thai, noodles, curry en barbecue gerechten.

Locaties lekker eten Bangkok

Banglamphu
Banglamphu ligt in het gedeelte van Bangkok waar de meeste backpackers verblijven. Lokale ondernemers proberen hier op in te springen door goedkoop eten aan te bieden. Ook een flink aantal internationale ketens hebben in deze buurt een vestiging.

Yaowarat
De Chinese buurt van Bangkok en daarom dus de plek bent als je opzoek bent naar vers en, vaak ook goedkoop, chinees eten.

Siam Square
In de de buurt van de vele winkelcentra die hier gevestigd zijn hebben ook een groot aantal restaurants een locatie. De meeste van deze restaurants zijn gericht op een wat duurder segment en hebben voornamelijk internationale keukens.

Phahurat
In deze buurt wonen vooral immigranten uit India en dat heeft veel invloed op de restaurants die je hier vindt. Heerlijke curry maar ook Pad Thai zijn hier in overvloed verkrijgbaar.

Kookcursus Bangkok

Als je in plaats van ergens wat wilt eten in Bangkok liever zelf aan de slag gaat kun je een kookcursus nemen. Hierbij leer je zelf om het heerlijke Thaise eten te bereiden. Er zijn meerdere locaties in Bangkok waar je hiervoor terecht kan, dit zijn drie populaire opties:

  • Blue Elephant Cookery School – Cursussen in de ochtend of in de middag, inclusief een trip naar de lokale markt.
  • Thai House – Naast de middag cursussen bieden ze hier ook meerdaagse kookcursussen aan.
  • Mandarin Oriental Cookery School – De prijzigste optie en meer een demonstratie dan zelf gaan koken.