Informatie Bangkok

Bangkok heeft een goede infrastructuur en is in een aantal opzichten dan ook een vrij moderne, westerse stad. Toch heeft de stad, gelukkig, ook veel Thaise kenmerken en het blijft natuurlijk een gigantische stad aan de andere kant van de wereld. Om deze redenen hebben we een overzicht gemaakt met wat extra praktische informatie Bangkok. Met een paar simpele tips ben je hopelijk beter voorbereid op je verblijf in Bangkok en de rest van Thailand.

Geld in Thailand

De nationale munteenheid van Thailand is de Thai Bath. De koers is de laatste jaren redelijk stabiel. Je kan er dan ook vanuit gaan dat je een Euro ongeveer veertig Bath terug krijgt. Controleer wel altijd voor je vertrek even de laatste wisselkoers om hier zeker van te zijn. Geld in Nederland wisselen is niet nodig, alle grote steden en toeristische plaatsen hebben voldoende pin gelegenheden. In Bangkok is dit dus al helemaal geen probleem.

Visum Thailand

Je hebt een visum nodig om Thailand binnen te komen. Wanneer je per vliegtuig Thailand binnen komt krijg je een visum-on-arrival van 30 dagen. Je moet hier wel een retour ticket binnen 30 dagen voor hebben. Als je dit niet hebt of als je langer dan 30 dagen in Thailand wilt blijven heb je wel een visum nodig.

Vervoer in Bangkok

De stad staat bekend om het chaotische verkeer en je zult dit snel na je aankomst meemaken. Toch kan je, door het op de juiste manier gebruik maken van het openbaar vervoer, je prima binnen Bangkok bewegen. Bekijk onze pagina over vervoer in Bangkok voor meer informatie.

Geschiedenis Bangkok

Bangkok begon als haven voor de hoofdstad Ayutthaya, tot dat Ayutthaya in 1767 door Birma volledig verwoest werd. Koning Rama 1 liet een paleis bouwen in Bangkok en maakte de stad in 1782 de hoofdstad, waarbij de naam veranderde in Krung Thep. Krungh Thep is nog altijd de officiƫle naam van Bangkok maar wordt in het westen niet gebruikt. De volledige officiƫle naam van Bangkok is: Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit. Daarmee is het de langste plaatsnaam ter wereld.