Vervoer Bangkok

Het drukke verkeer in Bangkok is bij vele bekend, door bijvoorbeeld de skytrain te nemen is dit echter goed te omzeilen. Hieronder tips voor het snelste vervoer Bangkok.

Auto
Met een auto heb je natuurlijk de meeste bewegingsvrijheid. Vooral aan te raden voor tripjes buiten Bangkok naar bijvoorbeeld een van de stranden op korte rijafstand van de stad.

Skytrain
Sinds 2000 beschikt Bangkok over een skytrain. Deze bovengrondse metro verbindt vooral zaken centra, winkel centra en andere toeristische bestemmingen. De skytrain is iets duurder dan de bus maar je bent wel een stuk sneller op je bestemming en het is bovendien ook schoner en veiliger.

Boot
De Chao Phraya rivier loopt dwars door Bangkok en heeft een grote invloed op het vervoer Bangkok. De rivier brengt namelijk ook vele kanalen met zich mee waardoor je nooit ver van het water bent. De boot is daarom een logische en handige keuze om je door de stad te verplaatsen. Je kan kiezen uit een riviertaxi die je naar je gewenste locatie brengt of voor een van de reguliere lijnen die zowel kortere als langere afstanden afleggen.

Bus
De bus is veruit het goedkoopste vervoersmiddel maar ook zeker de langzaamste. Door de drukte op de weg staat de bus vaak stil. Voor de lowbudget reiziger blijft het echter een goede optie, de bussen zonder airco zijn namelijk gratis en de bussen met airco kosten je maximaal 15 baht.

Trein
De trein heb je binnen Bangkok waarschijnlijk niet nodig. Als je echter Bangkok uit wilt is de trein een goede optie. Het centraal station van Bangkok is Hualampong. Dit station is goed bereikbaar met onder andere de metro en bus en vanuit hier kan je naar vele andere bestemmingen binnen Thailand.

Tuk Tuk vervoer Bangkok
Misschien wel de leukste keuze qua vervoer Bangkok is het rijden met een Tuk Tuk. Zorg dat je goed onderhandelt over de prijs, stop niet bij een door de chauffeur uitgekozen winkel en maak het duidelijk waar je heen wilt. Geniet vervolgens van de rit al slingerend tussen het chaotische verkeer en ervaar hoe de Thai zelf door Bangkok rijden. Ook de snelste manier om op je bestemming te komen.

Parkeren
Parkeren in Bangkok kan nog wel eens problemen opleveren. Zeker als in het stadscentrum een plekje wilt zoeken. In andere steden rondom Bangkok is dat gelukkig een minder groot probleem. Voordat je vertrekt naar Thailand doe je er goed aan om je auto zo goedkoop mogelijk te parkeren op Schiphol, met de juiste maatregelen kan je flink wat geld besparen.